Invata modul manual

preia controlul APARATULUI FOTO

Totul in 4 pasi simpli

Invata sa folosesti aparatul foto in modul manual si transforma-ti pasiunea intr-o oportunitate de a castiga bani

Acest curs este sustinut de:

Bogdan Dodan – Fotograf | CEO Dodan Academy

IN DOAR 2 saptamani te ajut sa iti dezvolti abilitatile de fotograf si sa gestionezi toate acele setari care acum ti se par imposibil de inteles. Iti explic pas cu pas ce sa faci.

 

Invata sa faci fotografii minunate si transforma-ti pasiunea intr-un job placut.

 

Fa o schimbare in viata ta!

 

Valoarea informatiilor acestui curs este de 200€, dar tu le primesti gratuit.

 

Afla trucurile acum.

Primeste materialul pe e-mail

Da un Share! Trimite cursul si altor pasionati.

Ce vei invata in acest Curs

Despre Bogdan Dodan

Din 2010 fac fotografie de eveniment, dar inainte de toate o sa incep cu o scurta poveste de viata.
Cum am inceput calatoria in lumea fotografiei si cum am depasit anumite bariere?
Gandind retrospectiv, am avut o copilarie aproape fericita. Sunt recunoscator ca am avut ocazia sa fac parte din generatia copiilor care inca aveau bunici la tara, care pastrau inca traditia.
Loc din care de altfel am ramas cu multe amintiri frumoase. Strabunicul meu, un om care trecuse prin al doilea razboi mondial, ma fascina cu povestile sale de fiecare data cand mergeam in vizita.
Imi amintesc si acum… stateam asezati la umbra copacilor, la poalele padurii, curatand coaja unui mar si povestindu-mi aventurile sale. Un om puternic si sensibil in acelasi timp – aproape fiecare povestire o termina plangand. Am ramas cu multe amintiri frumoase de la el, amintiri care mi-au marcat profund copilaria.
Ambii parinti au fost prezenti, dar mult mai tarziu am realizat ca am crescut intr-o familie disfunctionala din punct de vedere emotional. Probabil ca orice familie indoctrinata si crescuta intr-un sistem sistem gaunos cu brize comuniste – ”traditie” transmisa din generatie in generatie.
Am avut o viata destul de tumultoasa, ca orice om care s-a dezvoltat nu tocmai sanatos in acest sistem disfunctional.
Aveam sa aflu dupa aproape 25 de ani si doua relatii incheiate nu tocmai placut, ca alegeam persoane toxice, atat cand venea vorba de relatiile de prietenie cat si cele intime. Uneori fiind chiar eu cel toxic.
Pentru cunoscatori, rulam perfect in triunghiul lui Karpman. Repetam tipare toxice preluate in copilarie.

Ce am invatat

In urma relatiilor avute, pe langa lectiile invatate despre traume, dependente comportamentale si emotii necontrolate, am primit cel mai frumos dar, doi copii minunati.
Un baiat, nascut in 2009 din prima relatie si o fetita care a sosit printre noi in anul 2017, din a doua relatie.
Povestea este mult mai lunga, dar nu esti aici pentru asta, asa ca hai sa revenim la fotografie.
Din 2006 pana in 2018 am locuit in Italia unde la inceput am avut diferite job-uri la care usor, usor am adaugat fotografia.
Am reusit sa ma perfectionez si sa transform ceea ce era doar o pasiune, intr-un job placut care sa imi aduca inca un venit.
Am pornit in acesta calatorie a fotografiei in anul 2009 cand s-a nascut primul meu copil, care este declansatorul creatiei, al dezvoltarii mele in lumea fotografiei.
Conceput la Cremona din prima relatie, un luptator nascut prematur la 7 luni, este prima mea iubire neconditionata.
Fotografia era o pasiune mai veche, dar pana la nasterea lui Patrick nu am avut curaj sa imi cumpar un aparat foto mai serios si sa incerc sa evoluez in acest domeniu.
Abia spre sfarsitul anului 2009 am facut primul pas si am cumparat un aparat foto semi-profesional (era vorba de un Canon 450D cu obiectiv standard 18-55mm), din dorinta de a imortaliza amintirile cu familia.
Apropiatii au observat fotografiile postate pe retelele de socializare de atunci si au devenit curiosi de ce fac.
La scurt timp am primit propunerea de a fotografia botezul fetitei unor amici.

Lucrurile bune se intampla cand te astepti mai putin

Multumit fiind de rezultatele obtinute pana atunci, am acceptat provocarea, iar lumea fotografiei de eveniment a inceput cu acel botez, in Italia Cremona, orasul artei si al muzicii… parca stiam ca o voi lua pe acest drum.
Inainte cu o luna de eveniment a aparut o alta provocare. Am fost intrebat daca nu cumva as reusi sa ma ocup si de partea video a evenimentului.
Personal eram indragostit de fotografie, dar aveam un prieten pasionat de videografie. Visam impreuna la vremea aceea, admiram si discutam ce se mai gasea pe internet in legatura cu domeniile noastre de interes.
Am spus ca risc si am cerut toti banii in avans, am mai adaugat ceva si am reusit sa achizitionez al doilea kit DSLR, modelul mai usor de folosit pentru partea video, Canon 600D, cu acelasi obiectiv din kit-ul standard (kit inlocuit complet dupa cateva luni de Canon EOS M + 22mm 2.0), un microfon Rode, o lampa, un Flycam si primul obiectiv pentru portrete, Canon 50mm 1.8.
Acest kit urma sa fie folosit de coechipierul si prietenul meu, cu care am creat echipa foto-video in decursul urmatoarei luni.
Primul eveniment, si urmatoarele au fost o nebunie totala, nici unul din noi nu stia care sunt pasii de urmat la un eveniment de genul, ordinea obiceiurilor in biserica, primirea invitatilor, situatii imprevizibile, stres, stres, stres… Informatiile online erau putine pe atunci, dar intr-un final am reusit sa le finalizam cu brio.

Alte momente importante in calatoria mea

2011
Am participat la un concurs local de fotografie, unde am primit locul III.
Tema concursului – Sentirsi libero – Simte-te liber!
Tot in acelasi an, cantaretul de rap Puya lanseaza un proiect video pentru romanii care locuiau in strainatate.
Daca reuseai sa faci un material video decent, acesta era preluat in videoclipul original, Vestul Salbatic.
Partile din acel videoclip care contin flash-uri din Milano, Duomo, baietii care apar in clip, cladirile, Lamborghini al politiei italiene, sunt facute de mine si coechipierul meu, iar filmarea a fost realizata cu o camera video de buzunar.
2012
Am fotografiat cateva materiale pentru o revista sport din Italia, cu tema – dans artistic pe gheata.
Astfel mi-am invins frica de a tranforma aceasta frumoasa pasiune intr-un viitor job care imi putea aduce un venit frumusel. Chiar daca inca eram la inceput, a fost destul pentru a intelege unde pot ajunge daca ma implic activ si asa am facut primul pas spre aceasta noua lume.
Acesta a fost momentul meu de AHA
In anii urmatori am inceput sa investesc in dezvoltarea mea personala, chiar daca invatasem cat de cat cum se foloseste aparatul foto din putinele informatii gasite prin carti si online.
Am decis sa merg la cursuri de fotografie basic, voiam sa incep de la 0 ca sa am o baza curata si logica, cum de altfel percep lumea prin tipul meu de personalitate.
Primul curs de fotografie a avut un impact destul de mare asupra mea si a modului de a intelege functiile aparatului foto, de a reusi sa incadrez corect, de a intelege lumina, avand astfel rezultate din ce in ce mai bune.

Nu exista perfectiune, dar am ajuns la aceasta concluzie dupa multa bataie de cap. Despre fotografie pot spune ca este important ceea ce reusesti sa imortalizezi in acea fotografie, momentul, in asa fel incat sa transmita emotia in timp. Valabil mai ales pentru fotografii care au preluat stilul fotojurnalistic. Daca nu reusesti sa transmiti emotie prin fotografiile tale, ceva nu faci bine!

De la probleme la solutii

Din dorinta de a ma cunoaste mai bine, am devenit pasionat de psihologie si neurostiinta, in special partea legata de traume, tulburari de personalitate, chimia creierului.
Am ajuns sa fac asta fortat oarecum de problemele prin care treceam atat pe plan personal cat si profesional si limitarile pe care mi le impuneam singur.
Am inteles cateva lucruri esentiale de care multi nu suntem constienti ca exista si care ne blocheaza din a actiona si a deveni o versiune mai buna a noastra. 
Cred ca aceste informatii te pot ajuta si pe tine daca esti in dificultate.
Dar pana acolo pentru mine a fost cale lunga si pentru acest lucru ii pot multumi celui de-al doilea mentor pe care l-am avut in domeniul fotografie, si nu doar, Fabrizio Falcomata.
Mentor cu mentalitate deschisa, outside the box, cu care intr-un final am devenit si bun prieten.
Toate acestea s-au intamplat in perioada cand am participat la cel mai important curs de pana atunci, pentru a deveni oficial un fotograf profesionist, ale Institutului italian de fotografie din Milano.
Acolo am dobandit si o diploma, nu ca ar conta prea mult diplomele pentru mine, dar o am! 🙂
In cadrul acelui curs am fost prezentat ca exemplu atat pe partea de model pentru portret, cat si cu anumite lucrari pe care le facusem personal, legat de perspectiva si incadrarea subiectului in fotografia de eveniment, mai exact – crearea unei iluzii optice. 
La scurt timp devenisem o versiune mai buna a mea in acest domeniu, iar evenimentele au inceput sa curga lin aproape in fiecare weekend. La inceput botezuri, apoi nunti, evenimente culturale, petreceri private sau corporate. 
In principiu am ramas la nunti pentru ca ma fascineaza sa surprind emotiile si nu voi renunta la aceasta nisa.
Usor, usor m-am perfectionat si mi-am creat propriul stil iar cu trecerea anilor am reusit sa transform acest hobby intr-un venit stabil.
In concluzie am decis sa transmit celor care sunt la inceput de drum si sunt pasionati de fotografie, informatii care pentru mine la inceputul calatoriei in lumea fotografie au fost greu de obtinut.
Informatii care te pot ajuta sa progresezi rapid in acest domeniu si care iti vor usura calatoria, carora desigur trebuie sa le acorzi putina atentie si ceva munca.
Mai multe detalii despre povestea mea si structura completa a cursului gratuit, vei primi in primul e-mail, dupa ce te inscrii.
Iti doresc mult succes si astept sa imi scrii daca ceva nu iti este clar in cadrul cursului!

Invata sa folosesti aparatul foto in Modul Manual

Afla trucurile in materialul gratuit
Introdu adresa ta de e-mail si vei primi un material care cuprinde 4 module prin care vei invata cum sa folosesti aparatul foto in modul manual si vei descoperi multe alte trucuri despre fotografie.

Da un Share! Trimite cursul si altor pasionati.