Ce este stabilizatorul de imagine al obiectivelor si al aparatelor foto si cand este bine sa il folosim

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL SI ALTOR PASIONATI DE FOTOGRAFIE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Salutare,

Daca esti pasionat de fotografie, probabil stii ca stabilizatorul de imagine poate fi un instrument util in atunci cand fotografiezi. Dar poate fi confuz sa stii cand si cum sa folosesti stabilizatorul de imagine al obiectivului si cel al aparatului foto. Asa ca, in acest articol, vom discuta despre diferenta dintre cele doua, cand este bine sa le folosim si cand nu, si voi oferi cateva tips and trick pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Stabilizatorul de imagine al obiectivului Vs. stabilizatorul de imagine al aparatului foto

Stabilizatorul de imagine al obiectivului este un sistem de reducere a vibratiilor montat pe obiectiv. Acesta functioneaza prin detectarea miscarii nedorite a camerei si corectarea acesteia prin miscarea lentilelor in interiorul obiectivului.

Pe de alta parte, stabilizatorul de imagine al aparatului foto este un sistem de reducere a vibratiilor incorporat in aparatul foto, care detecteaza si corecteaza miscarile nedorite ale camerei prin miscarea senzorului de imagine.

Cand sa folosesti stabilizatorul de imagine al obiectivului sau al aparatului foto?

Stabilizatorul de imagine al obiectivului este ideal pentru fotografierea subiectelor care nu se misca prea mult sau pentru fotografierea statica, cum ar fi fotografierea peisajelor sau a arhitecturii. Este, de asemenea, util pentru fotografierea cu obiective mai lungi, care sunt mai sensibile la miscarea camerei.

Pe de alta parte, stabilizatorul de imagine al aparatului foto este mai potrivit pentru fotografierea subiectelor in miscare sau pentru fotografierea cu obiective mai scurte. Acesta este util si in situatiile in care fotografierea se realizeaza dintr-un unghi incomod sau cand nu se poate utiliza un obiectiv stabilizat.

Cand sa nu folosesti stabilizatorul de imagine?

Exista situatii in care nu este necesar sa folosesti stabilizatorul de imagine. De exemplu, atunci cand fotografia este realizata cu un trepied sau pe o suprafata stabila, stabilizatorul de imagine poate detecta miscarile inutile ale camerei si poate cauza miscari suplimentare, ceea ce poate afecta calitatea imaginii.

Tips and trick

Inainte de a fotografia, asigura-te ca stabilizatorul este activat si ca este setat la modul potrivit pentru tipul de fotografie pe care doresti sa-l faci.

Incearca sa te misti cat mai putin posibil si sa nu respiri haotic in timp ce fotografiezi. Respiratia poate cauza miscari nedorite ale camerei, ceea ce poate afecta calitatea imaginii.

Daca fotografia este realizata cu obiective mai lungi, asigura-te ca utilizezi o viteza de declansare suficient de rapida pentru a evita miscarea camerei. O regula generala este sa folosesti o viteza de declansare care este cel putin egala cu lungimea focala a obiectivului utilizat. De exemplu, daca utilizezi un obiectiv de 200 mm, utilizeaza o viteza de declansare de cel putin 1/200 secunde.

Daca fotografia este realizata cu obiective mai scurte, utilizeaza o viteza de declansare suficient de rapida pentru a evita miscarea subiectului. O regula generala este sa folosesti o viteza de declansare de cel putin 1/60 secunde.

In concluzie, stabilizatorul de imagine poate fi un instrument util in fotografiere, dar trebuie utilizat cu atentie si in mod corespunzator. Asigura-te ca il setezi corect pentru tipul de fotografie pe care doresti sa o faci si ca iti ajustezi tehnica de fotografiere pentru a evita miscarile nedorite ale camerei.

Acum ca ai aflat aceste informatii m-as bucura tare mult daca te-ai mobiliza si le-ai pune in practica! 🙂

Daca ceva nu este clar, nu ezita sa pui intrebari legat de acest subiect pe grupul nostru privat de facebook la care ai acces doar daca te-ai inscris si ai finalizat cursul gratuit de fotografie pentru incepatori.

Daca esti nou in lumea fotografiei, dar nu ai urmat inca cursul meu gratuit de fotografie, te invit sa te inscrii chiar acum!

Te voi invata cum sa folosesti aparatul foto in modul manual si iti voi dezvalui multe alte aspecte despre fotografie de care trebuie sa tii cont pentru a deveni un bun fotograf.

Foloseste formularul de inscriere din aceasta pagina si vei primi la scurt timp primul email cu harta cursului si o parte din povestea mea.

Tu folosesti corect stabilizatorul de imagine?

Posteaza pe grupul privat de facebook intrebarile tale!

Sper ca acest articol ti-a fost util si ca vei reusi sa obtii cele mai bune rezultate atunci cand fotografiezi, utilizand stabilizatorul de imagine in mod corespunzator.

CURS GRATUIT DE FOTOGRAFIE

PRIMESTE CURSUL PE E-MAIL

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL ALTOR PASIONATI DE FOTOGRAFIE

ALTE ARTICOLE DESPRE FOTOGRAFIE

RAMAI LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI

Search

CURS GRATUIT DE FOTOGRAFIE

PRIMESTE CURSUL PE E-MAIL